Головна » 2014 » Листопад » 30 » Переможці Всеукраїнського конкурсу на кращу організацію роботи з олімпійської освіти
23:17
Переможці Всеукраїнського конкурсу на кращу організацію роботи з олімпійської освіти

Чергова нагорода для Прикарпаття від НОК УкраїниНаприкінці жовтня у Київській загальноосвітній школі №78 відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Формування етичних норм поведінки школярів у процесі навчальної та позаурочної роботи з олімпійської освіти». У семінарі взяли участь представники понад 100 загальноосвітніх навчальних закладів з 23 областей України, міст Києва та Севастополя, а також методисти фізичного виховання регіональних інститутів післядипломної педагогічної освіти. На свято запросили відомих спортсменів – чемпіонів і призерів Олімпійських ігор, першостей світу і Європи.
З вітальним словом від президента Національного олімпійського комітету України, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки до всіх присутніх звернулась Виконавчий директор НОК Наталія Коваленко. Учасники семінару заслухали доповідь президента Олімпійської Академії України Марії Булатової «Олімпійська освіта як важливий фактор виховання молодого покоління», а також ознайомитись з новими виданнями олімпійської літератури. На збереження історичної спадщини олімпійського руху України як одного з пріоритетних напрямів діяльності шкіл мережі олімпійської освіти звернула увагу присутніх директор Олімпійської Академії України Валентина Єрмолова.
Кульмінацією семінару стало нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу на кращу організацію роботи з олімпійської освіти дипломами та подарунками від Національного олімпійського комітету України й Олімпійської Академії. Приємно, що серед нагороджених – Яблунівська загальноосвітня школа I-III ступенів (директор – Клим’юк М.М., вчителі фізичної культури – Абрам’юк В.В., Гойло-Лишак М.І.) Косівського району. Цей результат здобуто у напруженій боротьбі, адже у конкурсі взяли участь аж 171 навчальний заклад з усієї України. Згідно положення про конкурс до НОК України було надіслано чимало матеріалів, відео-сюжетів про заходи з олімпійської освіти, які проводяться в школі. Починаючи з 2007 року, коли було вперше проведено «Малі Олімпійські ігри», в школі стали традиційними спортивно-масові і просвітницькі заходи в рамках Олімпійського тижня, Олімпійські уроки, вікторина «Знавець олімпійського спорту», конкурси малюнків і стіннівок «Олімпійська листівка». Тричі команди Яблунівської школи, як переможці першого етапу представляли наш район на Всеукраїнському спортивно-масовому заході «Олімпійське лелеченя», причому тричі поспіль зупинялися за крок до перемоги. З метою популяризації олімпійського спорту у школі створено Олімпійський музей, видається газета «Швидше, вище, сильніше!», створено сайт «Олімпійська освіта в Яблунівській школі». Учні Яблунівської школи шість раз перемагали в Спортивних іграх школярів Косівщини за останні десять років. Є успіхи у Всеукраїнській олімпіаді з фізичної культури: Осташ Іванна (переможець III етапу), Никорович Петро, Горганюк Микола (призери III етапу), Стефанко Ольга (переможець II етапу).
Як зазначив методист Івано-Фанківського ІППО Шпільчак А.Я. «Яблунівська школа – серед найкращих в області з впровадження олімпійської освіти і спорту загалом. Знаю, що вчителі фізкультури цього колективу здатні на більше. Тож бажаю їм дотримуватися олімпійського девізу: «Швидше, вище, сильніше!», йти тільки вперед і здобувати нові перемоги». 
За призове місце у конкурсі Яблунівській школі було вручено грамоту, фотоапарат, олімпійську літературу. Після семінару для його учасників було проведено ряд цікавих екскурсій, зокрема, присутні відвідали виставку-музей братів Кличко та музей футбольного клубу «Динамо» Київ, що знаходяться біля стадіону «Олімпійський». За словами організаторів цей семінар дозволив відкрити педагогам нові форми олімпійської освіти, отримати дидактичні матеріали, надихнув на творчу роботу з поширення олімпійських цінностей серед школярів.

Переглядів: 384 | Додав: fartlek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]