Головна » 2014 » Червень » 26 » ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ У КОСОВІ
18:46
ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ У КОСОВІ

20062014008Щорічно у червні по всьому світі святкують Міжнародний Олімпійський день. Цього дня було зроблено перший крок до відродження олімпійського руху в сучасному світі. У червні 1894 року відбувся Міжнародний конгрес з проблем фізичного виховання, який проходив у Парижі. У заході взяло участь 12 країн.
Тоді на засіданні конгресу виступив ініціатор відродження Олімпійський ігор барон П'єр де Кубертен. Він не просто закликав представників провідних країн світу повернутися до ідеї проведення Олімпіади, але і розробив основу для цього. Пропозиція барона була схвалена. З тих пір започатковано нову традицію проведення Олімпіади один раз на 4 роки. А історичний день, коли це сталося, був проголошений Міжнародним Олімпійським днем.

Олімпійський день відсвяткували й у Косові. Його організаторами виступили сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації (М.Мельничук), дирекції Косівської ДЮСШ «Гірське орлятко» (І.Боднарчук), Яблунівської ДЮСШ «Соколята» (І.Белей) та ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі» (В.Шипчук).
2006201400219 червня 2014 року на міському стадіоні «Колос» зібралось чимало майбутніх олімпійців. Серед них були й вихованці спортивних шкіл району та гості із м. Києва, таборівці дитячого закладу санаторного типу лікувально-оздоровчого комплексу «Карпатські зорі».
Під урочисті звуки маршу крокували спортивні команди із державним стягом України та прапором Національного Олімпійського Комітету України, а попереду, у руках найбільш досвідченого спортсмена, майоріло полум’я Олімпійського вогню.
Цього дня дітей вітали заступник голови райдержадміністрації Ярослав Бринський та міський голова Микола Фокшей, які, не приховуючи юнацької спортивної іскорки в очах, щиро привітали юнаків та юнок і своїми мудрими настановами націлили їх на перемогу.
Олімпійський день у Косові відкрився звучанням гімну України, високо вгору здійнялись прапори Української держави та НОК України.
Переодягнені в олімпійських богів таборівці занурили присутніх в ті далекі часи, з яких бере своє коріння традиція проведення Олімпійських ігор. Звучали й пісні у виконанні маленьких мешканців столиці, а їх запальні танці закликали друзів до нових спортивних звершень та здобутків.
20062014003У другій, спортивній, частині свята діти активно залучались до участі у спортивних змаганнях «Веселі старти». Вони бігали й стрибали, грали з м’ячем та тенісною ракеткою, змагались на спритність та швидкість, в той час, коли вболівальники гучно підтримували їх зі своїх місць на трибуні.
По завершенню естафети головний суддя Дмитро Ганущак та секретар змагань Олександр Михлюк підвели підсумки Олімпійського дня.
Серед спортивних команд вікової групи 2002р.н. і молодших впевнено перемогла збірна команда ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі», срібну та бронзову медалі отримали команди «Гірське орлятко» та «Соколята» відповідно.
Серед команд старшої вікової групи (1999-2001р.н.) перемогу виборола команда «Гірське орлятко», друге і третє місця між собою розділили команди «Карпатські зорі» та «Соколята».
Нагородження переможців провели заступник голови райдержадміністрації Ярослав Бринський, міський голова Микола Фокшей і завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Михайло Мельничук.
20062014004Цього року Олімпійський день був щедрим на подарунки. За сприяння сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації і відділення НОК України в Івано-Франківській області діти отримали футбольні і волейбольні м’ячі, бадмінтон, різноманітну літературу олімпійської тематики, сертифікати НОК України та грамоти відділення НОК України в Івано-Франківській області.
Олімпійська хартія Міжнародного Олімпійського Комітету говорить: олімпійський рух має своїми цілями виховувати молодь за допомогою спорту у дусі кращого взаєморозуміння й дружби, сприяючи створенню кращого і спокійнішого миру.
Дуже актуальні слова для сьогодення, коли країну роздирає навпіл розбрат, тотальне нерозуміння, ворожнеча…
Але тут, на Косівщині, приємною несподіванкою Олімпійського дня стали спортивний дух та дружня атмосфера, які панували посеред юних горян-господарів міста та гостей краю. Насамкінець, дітей і дорослих закрутило у вирі щільно замкнутого кола веселого танку під спільні голосні підбадьорливі вигуки українського вітання «Слава Україні! Героям Слава!».

Переглядів: 463 | Додав: fartlek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]